Zorginnovaties verstandelijke gehandicaptenzorg op Zorg van Nu

zorg

Op de site van Zorg van Nu, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, staan sinds kort vele zorginnovaties voor de verstandelijk gehandicaptenzorg. Met zorginnovaties wordt het werk voor professionals uiteindelijk eenvoudiger, prettiger en efficiënter. Maar het belangrijkst is dat cliënten er ook van profiteren. Dit melden Klik.org en Zorg van Nu. 

Voorbeelden van zorginnovaties zijn aangepaste drinkbekers voor mensen met een slikstoornis, het afdrogen van cliënten zonder handdoek, een detectiesysteem voor epilepsieaanvallen en een verplaatsbare bedtent voor kinderen met een beperking.

Zorg van Nu

Omdat niet altijd duidelijk is welke zorginnovaties er allemaal zijn, hoe je ze inzet, wanneer je ze inzet of waarom je ze inzet, deelt Zorg van Nu op verschillende manieren ervaringen met slimme zorg en geeft het platform meer bekendheid aan innovaties om zo de kennis over en het gebruik van slimme zorg te vergroten.

Naast zorginnovaties voor de (verstandelijke) gehandicaptenzorg, zijn er ook innovaties voor de ggz, huisartsen en apotheken, jeugdgezondheidszorg, thuis- en wijkzorg en ziekenhuiszorg te vinden.

Bron

Deel dit bericht