Zorg in coronatijd eenvoudig uitgelegd met Steffie-module

Gezond leven

Het is belangrijk dat iedereen met gezondheidsklachten contact opneemt met hun huisarts of hun vaste zorgverlener, ook in coronatijd. Daarom publiceert het ministerie van Volksgezondheid de Steffie-module ‘Zorg nodig in coronatijd?’. Daarin wordt in beeld, tekst en geluid eenvoudig uitgelegd wat men kan doen bij klachten, wanneer men een afspraak of verwijzing heeft of als zorg is uitgesteld. De module wordt aangeboden in het Nederlands en Engels en binnenkort ook in onder andere Arabisch, Turks en Pools. Dit meldt Rijksoverheid.

De huisarts of de vaste zorgverlener kan samen met de patiënt bepalen wat nodig en mogelijk is. Gelukkig kan er nog veel en zijn er ook mogelijkheden van behandelen op afstand, zoals via beeldbellen. Helaas moeten patiënten wel vaker langer wachten. En soms is er alleen verder van huis, bijvoorbeeld in een ander ziekenhuis, een mogelijkheid om behandeld te worden.

Het is belangrijk dat iedereen toegang heeft tot deze boodschap. De module is te vinden op de website van Steffie.

De Steffie-module en de vertalingen zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Zorgautoriteit, Patiëntenfederatie Nederland, MIND, Landelijke Huisartsenvereniging, Federatie Medisch Specialisten, V&VN en Zorgverzekeraars Nederland.

Bron

Deel dit bericht