Vitamine D is supplement van het jaar 2021

Gezond leven

De afgelopen weken hebben mensen online gestemd op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen. Vitamine D is vandaag uitgeroepen tot Supplement van het Jaar 2021 en is de overtuigende winnaar. Al eerder (2017) eindigde deze vitamine op de eerste plaats. IVG gaat jaarlijks op zoek naar gebruik en trends van voedingssupplementen. Ruim 2.500 mensen lieten weten welk voedingssupplement ze nemen en waarom. Dit meldt IVG (Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid).

Vitamine D is geen verrassende winnaar. Ruim 70 procent van de deelnemers gaf aan vitamine D te gebruiken. In deze roerige tijd is er veel aandacht voor de belangrijke rol van vitamine D. Het publiek heeft vitamine D omarmd en ze is daardoor ruim op de eerste plaats geëindigd. Kurkuma verovert de tweede plaats. In 2019 was het kruidensupplement onder de deelnemers het populairst, maar in 2020 viel het buiten de top 5. Visolie (omega-3 vetzuren) staat wederom op plek 3. Vorig jaar stond de multivitamine bovenaan, dit supplement eindigt nu op de zesde plek. Mensen konden stemmen op meerdere vitamines, mineralen en overige voedingssupplementen. Dit is de top 10 van 2021: 1. Vitamine D, 2. Kurkuma, 3. Visolie, 4. Magnesium, 5. Vitamine C, 6. Multivitamine, 7. Probiotica, 8. Cranberry, 9. Zink, 10. Echinacea.

Werken aan de weerstand en gezonde leefstijl nastreven
Ruim tweederde van de deelnemers geeft als voornaamste reden voor gebruik van een supplement aan: werken aan een goede weerstand en het immuunsysteem. Het nastreven van een gezonde leefstijl werd door bijna de helft aangeklikt. Er konden meerdere redenen worden gekozen. Ook werd door één op de drie mensen aangegeven dat ze supplementen nemen voor behoud van sterke botten, een betere stoelgang of een beter geheugen.

Gezondheidswinst behalen
Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand, helpt het immuunsysteem en is goed voor de spieren. Het menselijk lichaam heeft vitamine D ook nodig voor sterke botten en tanden. Voor mensen die een winterdipje hebben of wat neerslachtig zijn, kan extra vitamine D ondersteuning bieden. Mensen kunnen zelf aan hun gezondheid werken door dagelijks vitamine D te nemen, aldus IVG.

Bron

Deel dit bericht