‘Verbod op budgetpolis zou zorg een stuk menselijker maken’

zorg

Een patiënt van het Jeroen Bosch ziekenhuis kreeg na haar behandeling een forse rekening op de deurmat. Ze had gekozen voor een budgetpolis en was in de veronderstelling dat ze de behandeling vergoed zou krijgen. Ze wil en kan de rekening niet betalen, maar na de uitspraak van de rechter moet ze dit helaas wel. Haar financiële situatie is de reden dat ze gekozen heeft voor een budgetpolis: een goedkope polis waarmee je niet bij alle zorgverleners en ziekenhuizen een volledige vergoeding krijgt. Die keuze is haar uiteindelijk duur komen te staan. Dat meldt ANP Expert Support.

We zien het steeds vaker: mensen die moeten bezuinigen en kiezen voor een budgetpolis met een beperkte keuze voor zorgverleners, zonder dat ze dat weten. Op deze manier is de vrije artsenkeuze steeds meer iets voor degenen die het wel kunnen betalen. De enige oplossing: de budgetpolis in Nederland verbieden.

 

Zorg voor de rijken

“De budgetpolis is een wanstaltig product waarmee goede zorg iets wordt voor de mensen die het zich kunnen veroorloven, terwijl iedereen recht moet hebben op goede, toegankelijke en betaalbare zorg”, dat vindt Aad de Groot, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSW Zorgverzekeraar.

 

Sluit geen contracten met budgetpolissen

De rechter gaf verder aan dat de ziekenhuizen niet verantwoordelijk zijn om de patiënt vooraf te informeren of er al dan niet een contract is met de verzekeraar die de budgetpolis voert. Dat lijkt terecht. De ziekenhuizen zijn echter wel verantwoordelijk voor de polissen waarvoor zij contracten sluiten. Daarom roepen we ziekenhuizen op. Sluit geen contracten meer voor budgetpolissen. Als geen enkel ziekenhuis dit meer doet dan zijn deze polissen heel snel de wereld uit en is de zorg weer een stukje menselijker geworden.

 

Voordeel voor huurders

Via Huurdersvoordel.nl heb je ook in 2023 recht op collectiviteitskorting bij VGZ, Menzis en OHRA. Kijk op www.huurdersvoordeel.nl om te zien wat jij kunt besparen, en maak kans op 1 jaar zorgpremie cadeau.

Bron

Deel dit bericht