Als Preventiepartner Hartstichting steunen wij de activiteiten en onderzoeken van de Hartstichting. De Hartstichting maakt mensen bewust van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten (zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterol) en spoort mensen met een hoog risico op.

Onze steun draagt onder andere bij aan onderzoek naar nieuwe manieren om mensen gezond gedrag aan te leren. Het gaat hierbij om voeding, bewegen en zit- en slaapgedrag. We weten dat gezond leven het risico op hart- en vaatziekten verlaagt. Maar hoe houd je het vol met alle verleidingen om je heen?

Hartstichting als bron van informatie

Als preventiepartner mogen wij de informatie van de Hartstichting publiceren op onze website en andere communicatiestromen zoals de maandelijkse nieuwsbrief.
Deze informatie is herkenbaar aan een duidelijke bronverwijzing zoals hieronder weergegeven.

Voorbeeld: “Deze tekst is afkomstig van de website van de Hartstichting.”

Hou je hart gezond

Het hart is de motor van het leven. Die moet sterk zijn en blijven. Hier kun je zelf aan bijdragen door gezond te leven en op tijd te ontdekken dat je risico loopt op hart- en vaatziekten. Als je weet dat je een hoge bloeddruk, overgewicht of een hoog cholesterolgehalte hebt, kun je maatregelen nemen om die waarden te verlagen.

Op de website van de Hartstichting lees je meer over hoe je hart gezond kan blijven.

 

BMI berekenen

Wil je weten of je een gezond gewicht hebt? Bereken snel je BMI. De BMI geeft aan of je gewicht gezond is in relatie tot je lengte. Met een gezond gewicht heb je minder kans op hart- en vaatziekten.

Interessante artikelen over dit onderwerpen

Social-afbeelding-VGZ-OlgaCommandeur
zorg
22 mei

Zo beweeg je jouw lichaam soepel en sterk

iStock-183618001-Eigen-risico-zakt-naar-165-euro-gezonde-nederlander-betaalt-de-prijs
zorg
16 mei

Eigen risico zakt naar 165 euro: gezonde Nederlander betaalt de prijs

iStock-1402841451-Twijfeltelefoon-nu-ook-geopend-voor-vragen-over-mazelen-en-kinkhoest
zorg
16 mei

Twijfeltelefoon nu ook geopend voor vragen over mazelen en kinkhoest