Politie arresteert acht verdachten die tientallen ouderen oplichtten

zorg

De politie heeft deze week acht verdachten uit Utrecht gearresteerd voor het grootschalig oplichten van ouderen. Tientallen oudere mannen zijn slachtoffer geworden van oplichting en beroving via datingsites en apps. Hen is veel geld en andere spullen afhandig gemaakt. Dit meldt de politie. 

Het gaat om zeker twintig mannen van 75-plus die contact dachten te hebben met een man of vrouw via datingsites of -apps. De verdachten deden zich voor als potentiële date en vroegen op slinkse wijze of de ouderen waardevolle spullen of geld in huis hadden. Vervolgens probeerden ze bij de mannen thuis af te spreken om de woning leeg te halen. Ze lokten de slachtoffers uit hun huis, drogeerden ze of ketenden ze zelfs vast. In totaal hebben de verdachten meer dan 35.000 euro aan geld en waardevolle spullen gestolen.

Veilig Thuis

De acht verdachten zitten inmiddels vast en de politie heeft hun huizen doorzocht en voertuigen in beslag genomen. Bij sommigen werden kinderen aangetroffen en daarvan is een melding gemaakt bij Veilig Thuis.

Bron

Deel dit bericht