Op meer plekken betaalbare maaltijden voor ouderen in Rotterdam

zorg

Omdat samen koken en eten verbindt zet de gemeente Rotterdam in op uitbreiding van het aantal zorgrestaurants in de wijken. Ouderen kunnen elkaar in zo’n restaurant ontmoeten, samen eten en in veel gevallen zijn er ook andere activiteiten. In Rotterdam zijn er al verschillende initiatieven waar ouderen samen kunnen eten, maar om te zorgen dat dit er nog meer worden stelt het stadsbestuur de komende jaren ruim 2 miljoen euro aan subsidie beschikbaar. Dit meldt de gemeente Rotterdam. 

Eén van de eerste partijen die ondersteund werd door gemeente Rotterdam is het Huis van de Wijk ‘Het lage Land’. Met behulp van een bijdrage van de gemeente hebben ze spullen gekocht voor een nieuwe keuken. Hiermee is het mogelijk om voor grote groepen te koken. En kan het restaurant minimaal 2 keer per week kookactiviteiten voor ouderen organiseren. Het wijkrestaurant heeft de naam ‘kookstudio Het Lage Land’ gekregen.

Gezond en betaalbaar

“Door deze subsidie kunnen ouderen elkaar op meer plaatsen in de stad ontmoeten en gezellig samen eten. Natuurlijk wel gezond en betaalbaar”, zegt Ronald Buijt, wethouder Zorg, Ouderen en Jeugdzorg. “Zo pakken we eenzaamheid onder ouderen aan.”

Meer plekken in de stad

Met de subsidieregeling wil het college de komst van nieuwe zorg- en wijkrestaurants stimuleren en ondersteunen en de bestaande zorg- en wijkrestaurants helpen groeien. Zo ontstaan er meer plekken in de stad waar ouderen terecht kunnen voor een praatje en gezond en betaalbaar eten.

Bron

Deel dit bericht