Nationaal Ouderenfonds breidt OldStars-programma verder uit

Bewegen

Het Nationaal Ouderenfonds is dé expert op het gebied van bewegen voor de 55-plusser. Met het OldStars-programma brengt het Ouderenfonds jaarlijks al duizenden ouderen in beweging bij meer dan 500 sportverenigingen in Nederland. Met het huidige aanbod worden echter nog niet alle ouderen in beweging gebracht. Daarom lanceert het Ouderenfonds samen met SportVibes OldStars Vitaal, een landelijk programma om het beweegaanbod en -plezier voor ouderen in en rondom woonzorgcentra te vergroten.

Steeds meer ouderen zijn als bewoner of via wijkverpleging, thuiszorg of dagbesteding verbonden aan een woonzorgcentrum. OldStars Vitaal gebruikt die infrastructuur om samen met zorgcentra en gemeentes structureel bewegen onder ouderen met een zorgvraag te bevorderen. Met onder meer een beweegscan, advies op maat en door mee te denken over gerichte opleidingen en effectieve beweeginterventies, geeft OldStars Vitaal zorginstellingen concrete handvaten om ouderen structureel meer te laten bewegen.

Concreet en passend beweegadvies

Zorgcentra en andere instellingen voor ouderen kunnen zich voor een kleine jaarlijkse bijdrage aanmelden voor OldStars Vitaal. Samen met een Vitaliteitcoach wordt bekeken waar kansen en mogelijkheden liggen om het huidige beweegaanbod te verbreden en te verbeteren. De Vitaliteitcoach adviseert concrete en passende beweeginterventies en begeleidt lokaal de implementatie. Het woonzorgcentrum is hierbij de centrale locatie waar men kan genieten van een laagdrempelig, veilig en gevarieerd sport- en beweegaanbod.

Vervolg brengt gelukkigere oude dag

OldStars Vitaal is het vervolg op het programma ‘Vitaliteitspelen’ dat tussen 2020-2021 georganiseerd werd door SportVibes en Stichting Gouden Dagen. Het Nationaal Ouderenfonds en Sportvibes bouwen nu samen voort op dit concept onder de noemer OldStars Vitaal. Onze missie is om honderdduizenden ouderen een gelukkigere oude dag te bezorgen door hen de positieve effecten van bewegen te laten ervaren. Tegelijk met de lancering van OldStars Vitaal wordt ook de visual identity van OldStars volledig vernieuwd. In de komende weken zal dit zichtbaar worden op de vernieuwde website en alle (social) communicatiekanalen.

Bron

Deel dit bericht