Ministerie van VWS start campagne ‘Fit Op Jouw Manier’

Gezond leven

Iedereen kan een stap of een stapje zetten om gezonder te eten, meer te bewegen en beter te ontspannen. Maar wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet en omgekeerd. Voor veel mensen is het niet makkelijk om te bedenken welke gezonde leefstijltips het best bij hen passen. De één ziet het zitten om voortaan skateboardend naar z’n werk te gaan. De ander gaat wandelen met de buurvrouw of kookt voortaan met meer groente. Over het zoeken naar wat het best bij jou past, start staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid de campagne Fit Op Jouw Manier. Dit meldt Rijksoverheid.

De Fit Op Jouw Manier Campagne is gestart op donderdag 20 mei 2021. De campagne bestaat onder andere uit televisie- en radiospotjes en de website fitopjouwmanier.nl waar iedereen gebruik kan maken van een zogenaamde tipgenerator. Deze module genereert net zolang gezonde leefstijl tips tot je iets vindt dat bij jou past.

Corona en gezonde leefstijl

De coronacrisis maakt extra zichtbaar hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Eind 2020 hebben artsen, wetenschappers en bestuurders in een gezamenlijke oproep benadrukt dat overgewicht bij coronapatiënten de kans op een ongunstig ziektebeloop vergroot. Daarbij geven de experts duidelijk aan dat ook kleine veranderingen in leefstijl – bijvoorbeeld dagelijks wandelen, goed slapen en gezonder eten – binnen enkele weken een positief effect kunnen hebben op je weerstand. Ook het risico op aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten en depressie wordt verkleind met een gezondere leefstijl.

Bron

Deel dit bericht