Mindfulness coach app VGZ steeds populairder door coronacrisis

Gezond leven

Zorgverzekeraar VGZ heeft in 2014 een Mindfulness coach app ontwikkeld om gebruikers te leren ontspannen en te helpen bij het verminderen van stress. Omdat de coronapandemie bij veel mensen zorgt voor een hoge mate van stress, zijn er steeds meer mensen die gebruikmaken van de app. Inmiddels hebben 1 miljoen mensen de app gedownload. Dit meldt ICT & Health.

De app is gratis en bevat vijf verschillende programma’s die elk twee weken duren. Met de verschillende oefeningen leren gebruikers om makkelijker te ontspannen. Ook zijn er oefeningen gericht op ouders met kinderen, die door de schoolsluiting en het thuiswerken ook meer stress ervaren. Een virtuele mindfulness-coach begeleidt de gebruikers. Uit eerder onderzoek is gebleken dat online mindfulness-oefeningen een positief hebben op gebruikers. Zo hebben de gebruikers minder last van stress, zijn ze meer zelfbewust en hebben ze meer energie.

Campagne Positivi-tijd

Vorige week is VGZ gestart met de ‘Positivi-tijd’ campagne. Drie weken lang worden dagelijks tips, geluksmomenten en online workshops gedeeld op de website van VGZ. De campagne moet bijdragen aan een positieve gemoedstoestand. Iedereen kan gebruikmaken van de zogenoemde ‘positivi-tijdjes’, ook als je niet verzekerd bent bij VGZ.

Bron

Deel dit bericht