Menzis eerste zorgverzekeraar met online videogesprekken

Gezond leven

Sinds kort kunnen verzekerden bij Menzis hun persoonlijke vragen stellen via een videogesprek met een van de medewerkers. Dertig collega’s staan klaar om vragen te beantwoorden en zijn hier ook voor opgeleid. Het gaat hierbij om vragen over onderwerpen die meer tijd en aandacht vragen, bijvoorbeeld over mantelzorg, wijkverpleging, vruchtbaarheidsbehandelingen of zorg bij ernstige ziektes. Menzis is de eerste zorgverzekeraar die deze optie biedt aan haar klanten, zo meldt de verzekeraar.

Volgens Marieke Fieten, directeur Klant & Operations, is het beeldbellen een meerwaarde voor alle klanten. Niet alle onderwerpen zijn makkelijk te bespreken via de telefoon of chat, en beeldbellen is persoonlijker. Zo is er meer tijd en ruimte voor de klant en daarnaast kunnen gesprekken zelf ingepland worden op de website, waardoor lange wachttijden verdwijnen.

Het videobellen is nu nog een pilot, die tot juni duurt. In de komende maanden wordt gekeken naar de ervaringen van klanten en medewerkers en op basis van daarvan wordt beslist of de videogesprekken een vast onderdeel worden van de dienstverlening.

Bron

Deel dit bericht