IkHerstel-app wint VGZ Zinnige Zorg Award 2021

zorg

Een speciale app die patiënten voor en na hun operatie relevante informatie en een persoonlijk herstelplan geeft, heeft de Zinnige Zorg Award 2021 gewonnen. Dit is dinsdagavond bekendgemaakt door VGZ, de organisator van de prijsuitreiking. Een recordaantal van ruim 16.000 mensen uit heel Nederland stemde mee in de selectierondes van de prijs. Dit meldt VGZ.

De winnaar is daarmee dit jaar Amsterdam UMC, de bedenker van de app, die gezien wordt als een ‘digitale persoonlijke coach’. Deze ondersteunt de patiënt tijdens het zorgtraject en de arts kijkt op afstand mee naar de voortgang van het herstel. Dat geeft de patiënt zoveel vertrouwen en hulp dat het herstelproces 5 tot 14 dagen sneller blijkt te verlopen.

Concrete antwoorden op vragen

“We wilden de patiënten beter begeleiden rondom een operatie. Heel concreet met de beantwoording van vragen als ‘wanneer mag ik weer fietsen?’ of ‘wanneer mag ik weer wat tillen?’. Door betere informatievoorziening, via deze app, blijkt de patiënt minder onzeker en heeft minder pijn. En mag hij sneller naar huis”, aldus een medewerker van het Amsterdam UMC.

Ook werden de Zilveren en Bronzen Award uitgereikt. De Zilveren Award ging naar een nieuwe manier van pijnstillen bij darmoperaties, ontwikkeld door het VieCurie Ziekenhuis. De Bronzen Award ging naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor een slimme, lichtgevende zak waarin pasgeboren baby’s met geelzucht thuis behandeld kunne worden.

Zinnige Zorg Award

De Zinnige Zorg Award is een jaarlijkse award voor initiatieven die de zorg beter en toekomstbestendig maken. Zorgverzekeraar VGZ geeft met de prijs een blijk van waardering voor alle zorgverleners die zich inzetten voor zorgvernieuwing. Zorgverleners komen zelf met vernieuwende ideeën die beter zijn voor de patiënt tegen lagere kosten. VGZ stimuleert andere zorginstellingen om deze oplossingen over te nemen.

Bron

Deel dit bericht