Welke app kies je als je meer wilt ontspannen, beter wil slapen of gezonder wil eten? VGZ verzamelde de beste gratis apps die je helpen jouw gezondheid te verbeteren. Ze hebben allemaal goede recensies.

Handige apps om meer te ontspannen

Neemt u genoeg tijd voor uzelf om te ontspannen? Er zijn een aantal gratis apps die kunnen helpen om meer te ontspannen. Wij hebben de beste apps voor u geselecteerd. Deze apps helpen u om op verschillende manieren te ontspannen.

Peak Brain Training

Peak maakt gebruik van spellen en puzzels om het geheugen, het taalgebruik en het kritisch denken uit te dagen, zodat je geest actief blijft. En je wordt elke dag uitgedaagd met een nieuwe breintraining van 10 minuten.

Download voor iOS of Android.

Mindfulness coach app

Wil je meer in het hier en nu leven? En beter omgaan met stress? Volg het mindfulnessprogramma van 5 weken of kies zelf uit de meer dan 40 oefeningen. Ook gratis als je niet bij VGZ verzekerd bent.

Download voor iOS of Android.

Happify

Wil je positiever in het leven staan? En minder stress ervaren? Happify helpt je hiermee met behulp van verschillende opdrachten. Je begint eerst met een korte vragenlijst.

Download voor iOS of Android.

Colorfy: kleurboek volwassenen

Zie je mindfulness niet zitten, maar wil je wel ontspannen? Dan biedt Colorfy, het kleurboek voor volwassenen uitkomst. Met heel veel kleurplaten! Gewoon mooi inkleuren.

Download voor iOS of Android.

Handige apps om gezonder te eten & drinken

Er zijn een aantal gratis apps die je kunnen helpen om beter op je voeding te letten. Wij hebben de beste apps voor jou geselecteerd. Deze apps helpen je om meer grip te krijgen op je huidige gedrag en stimuleren je om je doelen te bereiken.

MyFitnessPal

Meer grip op je bewegings- en voedingspatroon? De gebruiksvriendelijke calorieënteller en de snelle registratie van trainingen helpen bij het bereiken van jouw dieetdoelen.

Download voor iOS of Android.

Mijn Water Balans

Drink je genoeg water? Te weinig water drinken kan leiden tot hoofdpijn, concentratieproblemen en geheugenverlies. Mijn Water Balans helpt je voldoende te drinken.

Download voor iOS.

CalorieTeller

Deze app is handig als je wil afvallen. Het houdt bij hoeveel calorieën je binnenkrijgt, en maakt onderscheid tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. Je kunt je gewicht bijhouden en deelnemen aan de community.

Download voor iOS.

Handige apps om beter te slapen

Er zijn een aantal gratis apps die kunnen helpen om beter te slapen. Wij hebben de beste apps voor je geselecteerd. Deze apps helpen je te ontspannen en geven inzicht in je slaapgedrag. Zodat je stap voor stap naar een betere nachtrust toewerkt.

Sleep Better

Sleep Better registreert je slaap, helpt je uw dromen te registreren en daarmee jouw slaapgewoontes te verbeteren. Ook geeft het inzicht in de invloed van cafeïne- en alcoholgebruik, workouts en stressniveau op jouw slaap efficiëntie.

Download voor Android.

Snurklab

Snurken kan erg vervelend zijn voor de nachtrust van jou of je partner. Snurklab registreert het snurken, geeft inzicht in snurkproblemen en helpt je effectieve manieren te ontdekken om het snurken te verminderen of zelfs op te lossen.

Sleep Cycle: Smart Alarm Clock

Sleep Cycle helpt om je slaap te monitoren en wekt je wanneer je licht slaapt. Door de geluiden die je maakt kan de app berekenen hoe diep je slaapt. Op die manier word je op een meer natuurlijke manier wakker. Ook geeft de app je meer inzicht in je slaappatroon.

Download voor iOS of Android.

Relax Melodies: Sleep Sounds

Val je moeilijk in slaap? Relax Melodies helpt je beter te ontspannen. Kies uit de 52 verschillende kalmerende geluidsfragmenten, maak gebruik van speciaal geselecteerde meditaties of voer de oefeningen uit om beter in slaap te vallen.

Download voor iOS of Android.

Handige apps om meer en beter te bewegen

Beweeg je genoeg? Deze gratis apps helpen om dagelijks meer te bewegen en vooral om te blijven bewegen. Ga je liever thuis aan de slag met sporten? Dat kan met een van de apps als coach. Zij helpen je stapsgewijs uw doel te behalen.

Seven: 7 Minute Workout

Seven helpt je om dagelijks 7 minuten te sporten. Deze workouts helpen je onder andere om af te vallen, meer te bewegen en fit te worden. Er zijn verschillende workouts samengesteld met oefeningen.

Download voor iOS of Android.

6 Minutes Back Pain Relief

Vaker last van rugklachten? Of probeer je deze juist te voorkomen? De oefeningen in deze app worden aanbevolen door fysiotherapeuten. Je kunt ook zelf een dagelijkse reminder instellen.

Download voor Android.

Human

Beweeg je dagelijks genoeg?  Human houdt bij hoeveel minuten je per dag beweegt. En geeft complimenten als je het dagelijkse doel van minimaal 30 minuten beweging behaalt.

Download voor iOS of Android.

Hardlopen met Evy

Hardlopen doet je zelf, maar Evy helpt een handje. Ook als je gevorderd bent. De trainingsschema’s helpen je stap voor stap uw hardloopdoel te behalen. Tussendoor wordt je heel goed begeleid door Evy.

Download voor iOS of Android.

Daily Yoga

Yoga maakt soepeler en sterker. En dat niet alleen. Ook je ademhaling wordt beter en je ervaart minder stress. Daily yoga bevat meer dan 40 lessen met filmpjes. Voor beginners en gevorderden.

Download voor iOS of Android.

Bron

Interessante artikelen over dit onderwerpen

roken-alcohol
zorg
15 december

Kamer wil meer en snellere actie kabinet tegen roken en alcohol

iStock-1295405823-Slecht-slapen-is-de-moeder-van-alle-gezondheidsproblemen
zorg
17 november

‘Slecht slapen is de moeder van alle gezondheidsproblemen’

iStock-1159742611-Albert-Heijn-en-VGZ-werken-samen-aan-een-gezonder-Nederland
zorg
26 oktober

Albert Heijn en VGZ werken samen aan een gezonder Nederland