GGz Centraal, PharmaSwap en Yulius winnen Samen Voorop Award 2022

Gezond leven

Tijdens de finale op 14 juni wonnen GGz Centraal, PharmaSwap en Yulius een Samen Voorop Award 2022. Zij ontvingen ieder een cheque ter waarde van 10.000 euro als stimulans voor hun succesvolle initiatief dat bijdraagt aan duurzaamheid, betere gezondheid of zinnige zorg. In de categorie ‘zinnige zorg’ werden ook een tweede en een derde prijs uitgereikt. Radboudumc won de zilveren en GGz Centraal de bronzen award van respectievelijk 5.000 en 2.500 euro. Dit meldt VGZ.

Het Nederlandse publiek stemde dit voorjaar op hun favorieten uit vijftien zorgvernieuwingen in drie categorieën. Bij ‘duurzaamheid’ en ‘gezondheid’ bepaalden deze publieksstemmen de winnaar. In de categorie ‘zinnige zorg’ koos een deskundige jury uit de top 5 van de publieksstemmen de winnaars van de bronzen, zilveren en gouden Samen Voorop Award.

Onder de indruk

De jury was onder de indruk van alle genomineerde inzendingen en prees de winnaars van de awards: “Ook dit jaar zijn er veel slimme initiatieven genomineerd. Belangrijk, want de zorgvraag stijgt terwijl de zorgsector tegelijkertijd kampt met oplopende personeelstekorten. Deze slimme oplossingen dragen eraan bij om de zorg toegankelijk te houden. Schaalbaarheid is daarbij essentieel.”, aldus juryvoorzitter Cas Ceulen, chief health officer van Coöperatie VGZ.

Winnaars categorie ‘zinnige zorg’

Yulius met Versnelde behandellijn ggz (gouden award)
Radboudumc met EpiCheck, urinetest bij blaaskanker (zilveren award)
GGz Centraal met SAM app, digitaal maatje bij autisme (bronzen award)

Winnaar categorie ‘gezondheid’

GGz Centraal met Gezonde leefstijl in klinische ggz

Winnaar categorie ‘duurzaamheid’

PharmaSwap met Deelmarktplaats voor medicijnen

Toekomstbestendige zorg en gezonder leven

De Samen Voorop Award is de opvolger van de Zinnige Zorg Award. Coöperatie VGZ vraagt met deze prijs meer aandacht voor deze initiatieven en zet daarmee zorgaanbieders en hun slimme innovaties in het zonnetje.

Bron

Deel dit bericht