Wat is Stichting Nationaal Huurders Collectief?

Stichting Nationaal Huurders Collectief (SNHC) is opgericht in 2009 om de belangen van de huurders in Nederland te behartigen op het gebied van zorg, welzijn, veilig wonen en gezondheid. In samenwerking met OHRA, VGZ en Menzis biedt Stichting Nationaal Huurders Collectief een fikse korting op de zorgverzekering. Alle huurders in Nederland mogen hiervan gebruikmaken.

Wat is Huurdersvoordeel.nl

Huurdersvoordeel.nl is een initiatief van de Stichting Nationaal Huurders Collectief (SNHC). Zij komt op voor de belangen van alle huurders in Nederland; zowel die huren bij woningcorporaties als bij commerciële verhuurders. In samenwerking met OHRA, VGZ en Menzis biedt Huurdersvoordeel.nl een fikse korting op de zorgverzekering. Alle huurders in Nederland mogen hiervan gebruikmaken.

Waarom korting op de zorgverzekering voor huurders?

De afgelopen jaren zijn de huren steeds verder gestegen terwijl de uitkeringen, pensioenen en lonen in veel gevallen niet omhoog zijn gegaan. Huurders hebben het financieel dus steeds moeilijker gekregen. Omdat de premie voor de zorgverzekering iedere maand weer een van de grootste uitgaven is, hebben wij voor alle huurders in Nederland kortingsafspraken gemaakt met OHRAVGZ en Menzis. Op deze manier kunnen huurders fors besparen op hun zorgpremie.

Moet ik ergens lid van worden om korting te krijgen?

Nee, je kunt geen lid worden van onze stichting en wij doen ook niet aan betaalde abonnementen. In samenwerking met OHRAVGZ en Menzis bieden wij een fikse korting op de zorgverzekering. De korting wordt geheel gratis aangeboden.

Mag ik ook gebruikmaken van de korting op de zorgverzekering?

In samenwerking met OHRAVGZ en Menzis bieden wij een fikse korting op de zorgverzekering. Alle huurders in Nederland mogen hiervan gebruikmaken.

Hoe kan ik korting op mijn zorgverzekering aanvragen?

Korting op je zorgverzekering kun je snel en eenvoudig aanvragen bij OHRAVGZ en Menzis: bel je zorgverzekeraar, zeg dat je de korting van Huurdersvoordeel.nl wil gebruiken en geef het collectiviteitsnummer door.

Bel VGZ voor korting op uw premie: 0900-0750.
Het collectiviteitsnummer is: 14010.
Of ga naar www.vgz.nl/huurders en regel het online.

Bel Menzis voor korting op uw premie: 088-2224040.
Het collectiviteitsnummer is: 57197.
Of ga naar www.huurdersvoordeel.nl/collectieve-zorgverzekering/menzis/ en regel het online.

Bel OHRA voor korting op uw premie:088 – 000 83 40
Voor OHRA heb je geen collectiviteitsnummer nodig. Als je bovenstaande nummer gebruikt weten ze dat je gebruik wil maken van de korting van het Nationaal Huurders Collectief.
Of ga naar www.huurdersvoordeel.nl/collectieve-zorgverzekering/ohra/ en regel het online.
Mailen kan naar  huurders@upiva.nl

Geldt de korting ook als ik al verzekerd ben bij OHRA, VGZ of Menzis?

Ja, de korting van Huurdersvoordeel.nl geldt voor nieuwe en bestaande klanten van OHRAVGZ of Menzis.

Geldt de korting ook als ik al korting heb bij OHRA, VGZ of Menzis?

Nee, het is niet mogelijk om korting op korting te stapelen. Het is dus verstandig om de korting van Huurdersvoordeel.nl te vergelijken met de bestaande korting, en daarna te kiezen voor de meest interessante collectiviteit.

Bedenk daarbij dat de korting via Huurdersvoordeel.nl volledig gratis wordt aangeboden (u betaalt ons geen lidmaatschap of abonnement). Wil je gebruikmaken van een collectiviteitskorting van bijvoorbeeld een thuiszorgorganisatie of ouderenbond, dan moet je wel eerst een betaald lidmaatschap afsluiten.
Heb je nog geen korting, dan is het altijd voordelig om gebruik te maken van de kortingsmogelijkheden via Huurdersvoordeel.nl bij OHRAVGZ of Menzis.

Ben je huurder? Vragen over gezond leven of veilig wonen?

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op.

42 vragen en antwoorden over de zorgverzekering

Deze 42 vragen en antwoorden zijn afkomstig van de website van de Rijksoverheid.