Daley Blind nieuwe ambassadeur Hartstichting

Gezond leven

Topvoetballer Daley Blind zet zich vanaf vandaag in als ambassadeur voor de Hartstichting. Uit eigen ervaring weet Blind hoe belangrijk een gezond hart is. Daarom spoort hij Nederlanders aan om het vertrouwen in hun hart terug te winnen, gezond te blijven of juist weer in beweging te komen. Zo hoopt hij vooral jongeren ervan te doordringen dat ze goed voor hun hart moeten zorgen. Dit meldt de Hartstichting.

In Nederland zijn er op dit moment circa 1,5 miljoen chronische hart- en vaatpatiënten. Als we niets doen, neemt dat aantal in 10 jaar tijd met maar liefst 33 procent toe. “Erfelijke factoren spelen natuurlijk een rol, vooral als je op jonge leeftijd iets aan je hart krijgt”, zegt Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. “Daarnaast vergroten roken, een ongezonde levensstijl en ongezonde voeding het risico op hart- en vaatziekten. Daarom is het fantastisch dat Daley Blind mensen oproept goed voor hun hart te zorgen.”

Sporten met een ICD

Daley Blind zelf doet dat al. “Ik leef gezond, eet gezond en sport veel.” Dat deed hij altijd al, maar nadat hij op zijn 30e een hartspierontsteking kreeg, is hij zich nog meer bewust geworden van het belang van een gezond hart. Hij draagt sindsdien een ICD, een apparaatje dat ingrijpt bij gevaarlijke hartritmestoornissen. “Ik heb heel snel weer mijn normale leven opgepakt, ben heel snel weer gaan sporten. Ook ik heb weleens angstige momenten gehad, maar ik ben het bewijs dat je ook als je iets aan je hart hebt nog aan (top)sport kunt doen.”

Vertrouw op je hart

Dat vertrouwen probeert Daley Blind door te geven door zijn bijdrage aan de campagne van de Hartstichting Luister eens wat vaker naar je hart. Op Facebook en Instagram steunt hij mensen als Stef, initiatiefnemer van de ICD Jongerendag, en lifestylecoach Josephine, die haar volgers op het belang van ontspanning na de inspanning wijst. “Elke hartsituatie is anders, maar ik wil vooral meegeven dat als je weer durft te geloven in je eigen lichaam, je de angst die je misschien hebt kwijt kan raken en het leven dat je voorheen gewend was weer kan oppakken en dat je je daarin niet beperkt voelt omdat je iets aan je hart hebt.”

Bron

Deel dit bericht