Controleer je huurverhoging

Huren

Dit jaar is alles rond de jaarlijkse huurverhoging anders. Sociale huurders hebben recht op huurbevriezing of verlaging, en voor het eerst is er een maximum op de jaarlijkse huurverhoging voor huurders in de vrije sector.

Om je door alle regels heen te loodsen heeft de Woonbond een online check waarmee je kunt controleren waar je recht op hebt.

Huurbevriezing of verlaging

Sociale huurders (of ze nu huren bij een corporatie of een commerciƫle verhuurder) mogen dit jaar geen huurverhoging krijgen. De huurprijzen voor deze huurders zijn voor een jaar bevroren. Voor sociale huurders die huren bij een woningcorporatie en die een relatief laag inkomen en een hoge huur hebben geldt zelfs dat ze recht hebben op huurverlaging.

Huurverhoging vrije sector

Voor huurders in de vrije sector geldt dit jaar voor het eerst een maximum. Als je in de vrije sector huurt mag de huurverhoging niet hoger zijn dan 2,4%. Staat er een lagere huurverhoging in je contract? Dan geldt dat als maximum.

De check biedt ook modelbrieven op maat om bezwaar te maken als je ten onrechte een huurverhoging krijgt of je huurverhoging te hoog is.

Bron

Deel dit bericht